Sunday, February 22, 2009

Albert Costa: “si tenim pressupost, l’objectiu és guanyar, però el primordial és saber si correré”

Es va iniciar en el món del motor amb les motos. Però només passar-se als cotxes, ja va apuntar maneres al guanyar la primera cursa que va disputar a la seva vida. I és que sembla que l’Albert Costa ha nascut per a ser pilot. Amb només divuit anys, ja ha passat per diverses competicions com els karts, la Fórmula 3 o les Renault World Series i segueix el camí fet per grans campions.

Com va ser aquest pas de motos a cotxes?
Un amic del meu pare ens va dir que feien una carrera de karts per a nens inexperimentats en el mont dels karts. Ens vam inscriure, vam anar i vaig guanyar-ho tot!

I des de llavors no has parat d’evolucionar... Però creus que un pilot neix o es fa al llarg dels anys?
Es pot dir que hi han els dos tipus de pilots; hi ha alguns que a base d’entrenar es fan bons, i altres que tenen el talent natural.

Després del teu pas pel karting i la Fórmula 3, ara estàs a les World Series by Renault. Què opines d’aquesta competició? Creus que és una bona manera d’anar adquirint experiència?
És un dels esglaons més importants i més competitius que existeix. Aquest any ha estat el primer que he corregut i no em penedeixo d’haver-ho fet.

Quins són els objectius per aquest any?
Aquest any, si tenim pressupost l’objectiu es guanyar.. Però el primordial seria saber si correré.

Però un pilot necessita sponsors per poder córrer sense problemes econòmics. Creus que hi hauria d’haver més facilitats a l’hora de parlar de finançament?
Jo sóc un dels casos que tinc que buscar sponsor. El meu pare no es pot permetre el luxe i finançar-me una temporada.. I hi haurien d’haver més facilitats i ajudes econòmiques.

Creus que la crisi econòmica pot arribar a afectar molt el món de l’automobilisme?
Ja ha arribat! Molts dels equips que aquest any tenien un o dos pilots s'han hagut de retirar, i la majoria estan baixant el pressupost per a que nosaltres podem pagar tota la temporada.

El fet que existeixin tantes competicions diferents és un bon factor per a que els joves talents com tu adquireixin experiència?
És el millor que poden fer. Som molts pilots que volem uns dels 22 cotxes de la Fórmula 1, i és molt difícil. Si fan més categories, ens ajuda bastant.

Però la competència és dura...
Sí, encara que existeixin més competicions, de Fórmula 1 només hi ha una, no és com amb les motos, on tens tres categories diferents... A tot arreu la competència és dura, mai és fàcil guanyar.

Creus que els mitjans de comunicació haurien de donar més importància de la que donen a l’esport de motor?
Seria fantàstic, perquè a vegades els spònsors, els amics i inclús els familiars els hi agradaria poder veure les curses per la televisió i saber una mica més sobre las altres categories!

Quant temps dediques a entrenar? Com és el dia a dia de l’Albert Costa?
Entreno normalment unes 2 ó 4 hores diàries. I el meu día a día és com els nens normals... Al matí a l’escola, dino a casa, i a les quatre cap al gimnàs...

I a què dediques el teu temps lliure? Quines són les teves aficions?
El dedico sobre tot als amics.. Amb les carreres quasi mai els veig, i a la mínima que puc anem a prendre alguna cosa tots junts. I les meves aficions són el motocròs, l’enduro, el descens amb bici... Tot el que tingui motor i fer una mica el boig!

Per saber-ne una mica més...

Una ciutat per viure Nova Zelanda, lluny del mon!
Un color verd
Les vacances perfectes m’encantaria poder anar al carib!
Un llibre El niño del pijama de rayas
Una pel·lícula El aviador
Una cançó o grup de música Shine-on
Un lloc per perdre’t en una illa
La teva botiga imprescindible botigues de roba
Un company d’equip Richard Campollo

1 comment:

lana_white said...

Albert em sembles un noi molt interesant i amb opcions d'arribar a la Formula 1. Continua entrenant i ho aconseguiras. Petons.